06 - 39 29 20 54 info@marlenecoaching.nl

Over Marlène

Hoi, ik ben Marlène van Meteren-Dassen. Op deze pagina geef ik je graag een inkijkje in mijn leven en wie ik ben. Dit doe ik door het beantwoorden van een aantal vragen. Mocht je hier een vraag missen en het antwoord graag weten stuur me dan een berichtje. Dan beantwoord ik deze graag voor je!

Over Marlène

Waar ben je geboren en getogen?

40 jaar geleden ben ik geboren en getogen in een Brabants dorpje Knegsel. Opgroeiend als oudste in een gezin van drie tussen de bossen en de koeien vond ik het heerlijk om buiten te spelen of mijn eigen schoonheidssalon te bouwen in mijn slaapkamer. Mijn slaapkamer verbouwde ik iedere paar weken. Dan schoof ik alle meubels op de gang om een nieuwe inrichting te maken. Toen was ik al op zoek naar nieuwe prikkels en vond ik een prettige omgeving belangrijk. Als oudste voelde ik me vaak erg verantwoordelijk voor alles en iedereen en wilde ik het iedereen naar hun zin maken. Vaak tot ergernis van mijn broertjes.

Vertel eens wat over je gezin?

Ik ben getrouwd en heb drie kleine kindjes. Twee jongens en een meisje. We genieten enorm van elkaar en ons gezinsleven maar kunnen af en toe ook flink knallen. Het gezinsleven is niet altijd rozengeur en maneschijn zoals je ziet op tv en op social media. Het is hard werken. Zeker met kleine kinderen, je sociale leven en onze banen. Twee van onze kinderen waren huilbaby’s wat erg intensief was, zeker voor mij als HSP-er, en op hetzelfde moment zat mijn man in een depressie. Ik heb dan ook aan den lijve ondervonden hoe belangrijk het is om voor jezelf te zorgen, hoe lastig dat soms ook is. We hebben twee honden Jack en Roos. 

Wat waren je hobbys toen je klein was?

Naast het buitenspelen vond ik het ook heerlijk om met dieren bezig te zijn. Ik was gek op paardrijden en mijn grootste droom was om dierenarts te worden. Is dat even anders gelopen ;-). Wel was ik altijd bezig met honden, konijnen, kippen, paarden en alle beestjes die ik maar kon vinden in het bos. Ik had zelfs een eigen schaap, Bruintje, waarmee ik wandelingen maakte door het bos.  Dat ik voor de helft van deze dieren allergisch ben maakte me toen niets uit. En nu eigenlijk nog steeds niet. De liefde voor dieren heb ik nog steeds. Naast ons drukke gezin rijd ik minimaal één keer in de week paard en dat is geweldig! De wens voor een eigen paard gaat ooit nog in vervulling komen! 

De honden Jack en Roos

“Van jezelf houden en elkaar ondersteunen in het proces naar een authentiek persoon worden, is misschien wel de grootste daad van moed.”
Brené Brown

Hoe ziet jouw loopbaan eruit?

Na mijn middelbare school ben ik Marketing Management gaan studeren en daarna ben ik gaan werken in de marketing. Daar merkte ik dat ik iedere paar jaar toch wel uitgekeken was op mijn baan. Ik heb bij verschillende bedrijven gewerkt van gereedschapskoffers tot parfumerie en van hondenbrokken tot computers. Met bijna 20 jaar werkervaring in het bedrijfsleven heb ik al daar vele inzichten opgedaan. Achteraf gezien vond ik het leukste aan mijn banen altijd de verschillende contacten met mensen, het mee kijken op verschillende afdelingen en mensen verder helpen, zowel zakelijk als privé. Ik dacht met ze mee, gaf ze vernieuwende opties en inzichten en hielp met het maken van keuzes.   

Waarom ben je coach geworden?

Het niet gelukkig zijn in mijn marketing banen en de steeds terugkerende kriebel om zelfstandig ondernemer te zijn, hebben me in 2021 doen besluiten om te gaan onderzoeken waar ik echt blij van zou worden. Na het opstarten van een traject om te ontdekken wat ik nou echt wil in mijn leven kwam steeds weer het woord coachen naar boven. Dus wilde ik het goed aanpakken en dat wat ik al mijn hele leven doe, een luisterend oor zijn voor mensen, mensen verder helpen en dat steuntje in de rug zijn, professionaliseren. Ik ben de opleiding tot Coach Practitioner bij de Alba-Academie gaan volgen en daarop volgend de opleiding tot Coach | Counseler Senior Practitioner (dieper coachen). Omdat ik het coach leervirus te pakken heb, heb ik daarnaast nog de opleiding tot Vitaliteitscoach gevolgd. En ik ben erkend gecertificeerd DISC en Drijfverenconsultant. Daarnaast zijn de persoonlijke ontwikkeling boeken niet aan te slepen.

Heb je zelf ook coaching gehad?

Je wilt natuurlijk de beste versie van jezelf kunnen bieden aan je klanten wat betekent dat je ook je eigen rugzak eens goed onder de loep mag nemen en mag verwerken. Dit heeft veel nieuwe inzichten in mijzelf opgeleverd en me anders naar zaken laten kijken. De verbinding met jezelf kwijt raken gaat geleidelijk en heb je niet altijd door. Weer terug kunnen komen bij je eigen gevoelens is vaak een stuk moeilijker. Door mijn zoektocht naar meer informatie en een (h)eerlijke spiegel van de kinderen kwam ik er ook achter dat ik een strong-willed hoogsensitieve sensatiezoeker ben. Wat een herkenning en inzichten kreeg ik hierdoor. Een groot cadeau voor mezelf. Had ik dat maar eerder geweten. Dat had zoveel dingen zoveel makkelijker gemaakt voor mij en voor mijn omgeving.

Waarom zou ik jou kiezen als coach?

Je kiest voor mij als coach omdat ik ga voor directe communicatie en duidelijkheid. Ik hou van overzicht, deadlines, lijstjes en weten waar je aan toe bent. Ik ben niet bang om jou op een respectvolle en eerlijke manier een spiegel voor te houden maar zal je nooit alleen laten kijken. Lachen doe ik graag en dit is iets wat jij ook mag ervaren in onze gesprekken. Met een lach kun je veel bereiken en veel zeggen.
Met mijn bijna 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven heb ik vele verschillende persoonlijkheden, teams en bedrijven ontmoet en heb ik geleerd welke uitdagingen er in een mensenleven voorbij kunnen komen. Zelf heb ik ook de nodige uitdagingen voor mijn kiezen gekregen en ik ben ervan overtuigd dat je alles kunt bereiken waar je naar verlangt en dat een beetje hulp daarbij erg fijn is.
Ik ben een ‘turbo loslopend brein’ en zie snel verbanden die anderen niet zien. Helikopterview en creatieve oplossingen zijn dan ook twee van mijn specialiteiten. Ik ben oplossingsgericht, creatief en verhelderend. Door mijn manier van uitleggen aan de hand van alledaagse voorbeelden is dit voor iedereen makkelijk te plaatsen.
De ontdekking dat ik hoogsensitief ben was een verademing omdat een hoop onzekerheden die ik had en struggles een plek kregen. En het helpt me enorm in mijn coachgesprekken. Ik ben ervan overtuigd dat alles met elkaar in verbinding staat en dat als jij ook in verbinding bent je het leven kunt leiden wat je zo graag wilt. Als ik ergens voor ga, ga ik er ook helemaal voor en duik ik er met veel gedrevenheid en passie in. Ik neem je graag mee in mijn energie en enthousiasme om er samen helemaal voor te gaan!
Weet dat je bij mij helemaal jezelf mag zijn en verbinding, vertrouwen en openheid op één staan.

Zijn de zaken die hierboven staan jouw kernwaarden?

Mijn kernwaarden, de zaken die ik enorm belangrijk vind ik mijn leven en in contact met andere mensen zijn (in willekeurige volgorde):

  • Verbinding
  • Vertrouwen
  • Betrokkenheid
  • Eerlijkheid
  • Openheid

Ik ben ervan overtuigd dat als je mensen behandelt zoals je zelf ook graag behandeld wilt worden je het nooit fout kunt doen.

Marlène tegen boom

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Mijn grootste hobby op dit moment zijn mijn kinderen. Daarbuiten blijft er ook weinig tijd over. Nee, geintje! Ik vind het heerlijk om met ze naar de speeltuin of het bos te gaan, om een boekje voor te lezen of om samen iets lekkers te maken in de keuken. Minder goed ben ik in het meegaan in hun spel als ze over de grond kruipen met auto’s en treinen. 😉

Daarnaast vind ik het heerlijk om een boek te lezen, muziek te luisteren of een televisieserie te kijken. En met het openen van mijn coach wereld blijkt dat ik het enorm leuk en interessant vind om hier meer en meer over te weten te komen. Zo ben ik me ook aan het verdiepen in Human Design. Ik ben zelf een 5/1 projector. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe prikkels en nieuwe projecten. Zo heb ik een wormenhotel gehad en ben ik graag bezig met vegetarisch koken. Als kind was ik me al erg bewust van het milieu. Tegenwoordig gaat dat nog een stapje verder en kijk ik ook naar duurzaamheid.

Je bent een NOBCO/EMCC gecertificeerd coach?

Klopt. Op dit moment ploppen coaches als paddenstoelen uit de grond. En dat is goed want er zijn heel veel mensen, bedrijven en teams die een goede coach kunnen gebruiken. Echter is coach geen beschermd beroep en heeft niet iedere coach hiervoor een gedegen opleiding gevolgd. In een coachtraject kan het er diep en heftig aan toe gaan. Ik denk persoonlijk dat het belangrijk is dat een coach een goede basis heeft om hier op een juiste manier mee om te gaan en ook zichzelf als coach blijft reflecteren. Door me te certificeren en aan te sluiten bij NOBCO kan ik laten zien dat ik hieraan voldoe en dat je met een veilig gevoel met mij aan de slag kunt gaan. Daarnaast vervul ik zelf ook een functie binnen NOBCO als Coördinator Community. 

Wil je nog iets zeggen tegen de lezer?

Ja! Wat gaaf dat je gelezen hebt wie ik ben! Ik ben ook erg benieuwd wie jij bent en wat jouw verhaal is. Denk jij na het lezen van mijn verhaal dat je er klaar voor bent om jouw verhaal met mij te delen? Plan dan vandaag onze kennismakingssessie nog in!

Plan hier je gratis kennismakingsgesprek met mij in zodat we samen kunnen onderzoeken wat jij nodig hebt. Gegarandeerd geef ik je een nieuw inzicht mee!

Contact

Telefoon

06 – 39 29 20 54

Email

info@marlenecoaching.nl